30 abril 2009

Taller de libros ilustrados en La Central


Libro de curiosidades
El propòsti d'aquest taller és explorar els 5 sentits a través de tècniques vàries d'il·lustració: l'olfacte a través del color, l'oïda creant sons de paper, la vista amb el dibuix, el tacte cosint paraules, el gust jugant amb varietats tipogràfiques i paraules per a despertar el paladar...

Programa
Investigarem vàries tècniques per a poder expressar aquests sentits visualment i trobar nous camins gràfics, i recursos inesperats. A partir de l'emmagatzament de papers i idees que haurem aconseguit, cadascú haurà d'elaborar un projecte personal, que donarà forma a un llibre il·lustrat de 6 pàgines, autoeditat.
Les primeres cinc sessions del curs les dedicarem íntegrament a jugar amb tècniques, experimentant totes les possibilitats al nostre abast:
- L'olfacte, creant sensacions acolorides a partir de banys de tints de colors.
- L'oïda, cosint, enganxant, teixint, cordant.
- La vista, inventant un vocabulari gràfic personal.
- El tacte, buscant textures i relleu.
- El gust, creant paraules "gustoses".
A les tres últimes classes del curs, cada alumne realitzarà un llibre de 6 pàgines, amb la intervenció d'Hélène Genvrin, especialista en enquadernació.

Profesora: Julia Pelletier www.juliapelletier.com
Dates: 11, 18, 25 de maig i 1, 8, 15, 22, 29 de juny, de 19h a 21h
Duració: 16 hores
Preu:160 euros
Inscripció i informació: comunicacio@lacentral.com / 93 550 46 14/ 93 550 46 04
La Central del Raval, c/Elisabets 6, Barcelona.
...

Curso de cuento ilustrado, en el Laboratorio de Escritura


Inicio: 8 de mayo
El curso explorará el proceso de creación de la idea, ilustración, diseño y construcción de un libro álbum ligado al juego de las formas y el lenguaje escrito. El curso ofrece herramientas para resolver el desafío de encontrar nuevos métodos para contar una historia.
Invitado: Miguel Gallardo, ganador Nacional de Comic Catalunya 2008.
Dirigido a cualquier persona con deseos de contar una historia a través de imágenes y textos breves. No es necesario tener conocimientos de ilustración o literarios.
Proyecto final: al finalizar el curso, se publicará una antología de relatos ilustrados por los alumnos.

Los viernes de 18.30 - 20.30. Del 8 de mayo al 10 de julio
Profesora: Paloma Valdivia (http://www.palomavaldivia.blogspot.com/)
Precio: 350 €
Información e inscripcionesT. 93 213 94 89 / cursos@laboratoriodeescritura.com
http://www.laboratoriodeescritura.com/
...

29 abril 2009

Cursos de encuadernación, nuevas fechas!

sábado 16 de mayo
Encuadernación japonesa
Es una técnica adecuada para confeccionar sus propios cuadernos de dibujo, o para ediciones artesanales, ya que su elaboración es sencilla y de acabado elegante y a la vez muy resistente. Realizaremos 3 libretas con 3 cosidos tradicionales distintos, y utilizando diversos papeles.
sábado 30
Cajas
Las cajas son muy útiles para proteger y presentar trabajos específicos. Sirven de contenedor para cosas muy diversas como documentos personales, artísticos, o para proyectos editoriales. En este curso realizaremos 2 tipos de caja: la primera con tapa suelta, y la segunda con tapa fija. Cada una tendrá una estructura de cartón que forraremos de papel y tela.
Cursos impartidos por Hélène Genvrin, www.helenegenvrin.com.
En Barcelona (Gràcia), los sábados de 10h a 15h.
Precio de cada curso: 75€ material incluido.
Información e inscripción a info@helenegenvrin.com o al 666 37 98 18.
...

24 abril 2009

Els llibres de Hélène Genvrin


L'alcade d'Argentona, Pep Masó i la regidora d'Actes Culturals, Miriam Agama, es complauen a convidar-vos a la inauguració de l'exposició de llibres d'Hélène Genvrin, Enquadernació artesanal i artística.L'acte inaugural tindrà lloc a la sala d'exposicions de la Casa Gòtica d'Argentona (veure mapa), el dissabte 25 d'abril a les 19:30h. L'exposició romandrà oberta fins el 7 de juny de 2009.
organitza: Ajuntament d'Argentona.
amb la col.laboració de: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.
L'art d'enquadernar és, per a Helene Genvrin “una manera de comunicar quelcom personal, gairebé íntim, però alhora universal.” El llibre, vist com a suport artístic, permet a l'artesà donar forma a les seves idees i sentiments, usant per aquest fi, el bon coneixement de l'ofici i dels materials. Els llibres d’Helene són delicats i expressius, i conviden al lector/espectador a descobrir un llenguatge manual ple de poesia.
...

22 abril 2009

Sant Jordi al Gòtic


IMAGINE BOOK
Segona exposició internacional e itinerant de “edició d’autor” i “artística” del llibre de la Associació Ilde i coordinada per Elisa Pellacani.
Una exposició de llibres d’artista en la Diada de Sant Jordi, a la Plaça Sant Just de Barcelona, rebatejada per un dia com Plaça dels llibres imaginats, amb edicions úniques i la participació d’artistes europeos en un recorregut de la imaginació que es transforma en ....llibre.
L’associació d’artistes del llibre Ilde, presenta l’exposició “Imagine book”, que es proposa la trobada entre les diverses realits artístiques i de comunicació pròpies del libro d’autor. “Tornant a proposar – com escriu Elisa Pellacani en la seva introducció del catàlag - el “llibre d’autor” com mitjà de recerca artística i educació visual complerta”, i es presentarà a la Plaza Sant Just en la Diada de Sant Jordi, el proper 23 d’abril. De les 12 a les 19 hores, la íntima i gótica plaça acullirà, junt a l’exposició de manufactes, als artistes, artesans, autors i petites editorials que participen a l’event presentant les seves obres i els més variats aspectes de “fer un llibre”: des dels telers de Carmen Garcia de Mora, fins a les màquines per imprimir inventades per Claude Marzotto, les edicions numerades d’ Emilio Sdun i la Prensa Cicuta i també l’instal.lació per un projecte ambiental de Diego Bisso.
L’exposició de les obres inèdites i que han paticipat a la selecció, s’instal.larà en el mateix Centre Cívic Pati Llimona i es podrà visitar fins el 15 de maig.
“Imagine book”, és també un llibre, publicat per l’editorial italiana Consulta, librieprogetti. El llibre es presentarà el mateix dia 23 d’abril en una edició especial de 500 ejemplars als que s’afageix el cd inèdit de “Lili after Garrett”, i una edició de 100 ejemplars numerats amb obres originals de cinc artistes.
No us ho perdeu!!
...

18 abril 2009

Curso de libros para los más pequeños!


Taller de edición artesanal de libros ilustrados destinado a los mas pequeños, de 5 a 12 años!

La Central propone este taller realizado por Julia Pelletier en cual vuestros niños trabajarán alrededor del libro como objeto y soporte grafico.
Cada sábado, a partir de ejercicios pensados para niños, jugaremos a crear un objeto que en el espacio de 2 jornadas acabará siendo un libro; libro acordeón, libro cosido, libro de tela, libro animado!

Mi primer libro (9 y 16 de mayo 2009)
De las formas geométricas a la creación de mi propias letras del alfabeto.

1ra clase:
Recortando diversos tipos de papeles y tejidos de formas geométricas (círculos, cuadros, rectángulos, triángulos etc.), cada uno intentara construir su propio alfabeto haciendo collage entre ellas.
¡Podrá ser un alfabeto inventado o un alfabeto real!

2d clase:
Sobre un libro de tela, pegaremos y coseremos las letras creadas la semana pasada para crear un Abecedario único y acabar un libro donde la parte táctil será muy importante.


Mi segundo libro ( 23 y 30 de mayo 2009)
Libro-rollito musical

1ra clase:
A partir de un rollo de papel de 4 cm por 43 metros de largo! realizaremos un trabajo escuchando música.
¿Cómo comunicar y expresar gráficamente lo que uno oye?
Con un material muy diverso cada uno intentará encontrar una forma de dibujar un sonido, un ritmo, un movimiento sobre el papel.

2d clase:
Escuchando temas musicales diversos, cada uno ira rellenando su cinta de papel como si estuviese gravando la cinta de una "cassette". Acabaremos dando forma a nuestra cinta en un libro contenido en su propia caja como si fuese una cassette de verdad!.

Taller de 2 horas los sábados de 11-13h
Taller recomendado para niños de entre 5 y 12 años ( sin los padres!).
Máx: 7 niño por curso.
Inscripción por un mínimo de 2 sábados consecutivos.
Precio: 40 euros
La inscripción incluye el material necesario para el taller.

Contacto: comunicacio@lacentral.com
http://www.lacentral.com/
...

¡Ya está en línea el nuevo Bonefolder!


The Bonefolder vol.5, #2
e-revista para encuadernadores y artistas del libro

¡descárgalo!
http://www.philobiblon.com/bonefolder/vol5no2contents.htm
...

09 abril 2009

sobre tipografía


"La tipografía es el arte de disponer correctamente el material de imprimir, de acuerdo con un propósito específico: el de colocar las letras, repartir el espacio y organizar los tipos con vistas a prestar al lector la máxima ayuda para la comprensión del texto" Stanley Morrison [1929]

información encontrada en el blog http://www.artesdellibro.com/
¡Os lo recomiendo!

06 abril 2009

"Si la industria invierte en maquinaria, el taller artesano debe invertir en formación y conocimiento."
Félix Sanz Sastre, Director Centro Regional de Artesanía de Castilla y León.

Art Tèxtil


Helene Genvrin


Des de l'A FAD (Artistes i Artesans del FAD), se'ns proposa un passeig a través de l'elegància, la subtilesa i la contundència del món tèxtil, tractat com a obra d'art. Un art que, seguint el seu cicle vital més recent, està diluint les fronteres que el defineixen. Com a conseqüència de la inclusió de materials com el plàstic, el metall o el paper i de la tendència imperant actual de transversalitat entre les diferents disciplines, l'art tèxtil s'està consolidant com un llenguatge més, dins del calidoscòpic panorama contemporani. Sílvia Rosés

Exposició Teixits lúcids i translúcids, fins el 7 de juny 2009, al centre d'art contemporani LaSala, Vilanova i la Geltrú / 93 816 90 01.


Aurèlia Muñoz
...

01 abril 2009

ABRIL cursos de encuadernación creativa


sábado 18 de abril / 10h-15h
cosido visto
Se trata de una técnica de encuadernación muy llamativa, ya que se aprovecha el cosido de los cuadernillos como elemento decorativo. Jugando con los materiales y colores, se obtienen resultados muy variados. Realizaremos 2 cuadernos con distintos cosidos y materiales.
sábado 25 de abril / 10h-15h
portfolio
En este curso aprenderás a encuadernar tu propio portfolio, desde el corte de las hojas hasta el montaje de las tapas. Realizaremos 2 libros de tapa dura, con forro de papel y tela. Veremos dos acabados distintos para unir las hojas a las tapas: el primero con tornillos que permite cambiar las hojas fácilmente, el segundo con un cosido visto para un efecto elegante y personalizado. Esta técnica también sirve para realizar álbumes de fotos.
profesora: Helene Genvrin.
más información e inscripciones a info@helenegenvrin.com / 666 37 98 18
...